Machtigen & gezondheidsverklaring

Machtigen

Om een examen te kunnen reserveren bij het CBR, hebben wij een eenmalige online machtiging nodig van de desbetreffende leerling.

Om een machtiging uit te voeren heb je je DigiD nodig. Ga naar mijncbr en klik op rijschool machtigen. Op het invulformulier worden je gegevens gevraagd, vul dit zo volledig mogelijk in. Tevens word er om ons rijschool nummer gevraagd. Dit is 1404X2.

Als je machtiging is gelukt krijgen wij automatisch een bevestigingsmail. Dan kunnen wij de examens voor jou reserveren. Heb je nog geen DigiD code vraag deze aan dan aan via digid en krijg deze binnen 5 werkdagen thuis gestuurd.

 

Eigen verklaring

Bij de aanvraag van een praktijk examen dient er een eigen verklaring te worden ingevuld. Dit zijn 11 vragen die gaan over jouw gezondheid. Omdat het persoonlijke vragen zijn dien je dit zelf aan te vragen. Als je gezondheid in orde is dan worden alle vragen met nee beantwoord. Op mijncbr kun je de eigen verklaring digitaal aanvragen en invullen. Je hebt hierbij je Digid code nodig. Er zijn kosten aan verbonden, de eigen verklaring bedraagt € 37,80. Je kunt betalen met IDEAL.

Eigen verklaring met ja beantwoord

Echter als je een vraag met ja hebt beantwoord, dan dien je de eigen verklaring aan te vullen met een geneeskundig verslag. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een medicijn slikt voor een chronische aandoening. Met het geneeskundig verslag ga je naar een arts en die vult het voor je in. Vervolgens stuur je het geneeskundig verslag op naar het CBR, waar het wordt beoordeeld door een medisch adviseur van het CBR zelf. 

In sommige gevallen kan je worden opgeroepen voor een aanvullend onderzoek in de vorm van een rijtest. De kandidaat rijdt dan een uur lang samen met een arts. De arts beoordeelt hierbij bijvoorbeeld de motoriek of het gezichtsvermogen. Na de test krijgt de kandidaat of groen licht om het examen aan te vragen, of hij vindt de kandidaat nog niet klaar voor het examen en kan een nog een rijtest inlassen. Aan de rijtest zijn geen kosten verbonden, wel moet je rekening houden met de huur van de lesauto. Meer informatie over de rijtest vind je op de site van het CBR.